Ik zeg: begin gewoon

By jaap No comments

Enter, zomer 2009

Nu er ontslagen dreigen bij mijn voormalige werkgever, vond de redactie van het personeelsblad van PCM, Enter, het een goed idee om iemand te interviewen die zelf besloot om weg te gaan. Vandaar dat ik nu de eer heb om de hele zomer mijn ex-collega’s serieus aan te kijken vanaf de voorpagina van hun personeelsblad. Dit is het korte artikel van Marije van den Berg. De foto is gemaakt door fotograaf Kees Hummel.

Kranten moeten knijpen. Na bezuinigingen bij PCM Media moeten er nu ook – veel – mensen uit bij AD. De andere kranten zingen het uit, maar maken vaak wel pas op de plaats. Onzekere tijden zijn het. Maar Jaap Meijers, voorheen internetredacteur bij Trouw, nam twee maanden geleden niettemin vrijwillig ontslag. “Ik zag allerlei kansen om geld te verdienen met internet, ja, ook in deze tijden van crisis, maar ik had het gevoel dat ik die niet bij het grote PCM kwijt kon. Alles duurt er te lang naar mijn zin. Dus toen heb ik de knoop maar doorgehakt en mijn vaste contract opgezegd. Ik werk nu voor mezelf als journalist en webbbouwer via www.eerlijkemedia.nl. Want naar mijn idee moet je zo veel mogelijk doen waar je goed in bent; op die manier ben je voor anderen het waardevolst. Dat zou mijn advies zijn aan mensen die onvrijwillig hun baan verliezen: zoek naar je talent, werk daaraan. En vooral: begin nu. Om me heen praten mensen over goede ideeën, voor reportageseries, voor websites, maar ze beginnen er niet aan, omdat er geen geld of geen tijd zou zijn. Ik zeg: begin gewoon. Er zijn altijd kansen. Je moet iets kunnen – en je kunt iets als je bij PCM vandaan komt – en dan moet je durven. Dat wil overigens niet zeggen dat ik nu na een paar weken al omkom in het werk hoor, haha. Maar ik doe wel precies wat ik wil.”

Publicatiedatum:
15/06/2009